Hbo verpleegkundige Longgeneeskunde, 2019-30


Vacaturenummer: 2019-30
Aantal uren: 36 uur
Duur: Onbepaalde tijd

Bedrijfsprofiel

Binnen het specialisme Longgeneeskunde wordt hard gewerkt aan de beste zorg voor de patiënt. Op de afdeling wordt zorg verleend aan de complexe high-care longpatiënten (terminaal en chronisch ziek). De afdeling longgeneeskunde is continu actief rondom de innovatie van zorg. De ademhalingsondersteuning, ook wel Non Invasieve Positive Pressuer Ventilation genoemd, is daar een voorbeeld van. Ook patiënten met chemotherapie komen op deze afdeling en krijgen de beste zorg van het team.

We zijn voortdurend in beweging om processen te optimaliseren en de kwaliteit en veiligheid van de patiëntenzorg en de interactie met alle betrokken partijen te verbeteren, waaronder de patiënt, familie, verpleegkundigen en specialisten. Deze beweging zet zich de aankomende jaren door. De ontwikkeling van het werkveld en de veranderingsprocessen die daar het gevolg van zijn, zorgen voor een hecht team dat op elkaar kan terugvallen. Daarbij worden hoge eisen gesteld aan de kennis en vaardigheden van het team. Het team bestaat dan ook uit ervaren en deskundige professionals die een ruime kennis, ervaring en inzicht hebben in algemene longaandoeningen en de bijbehorende zorgvragen. De verpleegkundigen houden hun kennis up to date door onder andere bij / na scholing. Het team bestaat uit zelfstandige, proactieve en flexibele verpleegkundigen die er staan voor de patiënt. Ze zijn communicatief sterk en geven en ontvangen feedback van elkaar om zich te ontwikkelen tot een beter team en professional.

Ter aanvulling op het team zijn wij op zoek naar een vooruitstrevende en daadkrachtige verpleegkundige.De functie

Als niveau 5 verpleegkundige plan, organiseer en coördineer je de werkzaamheden rondom de patiënt en geef je hierbij zo nodig richtlijnen en aanwijzingen aan het team. Je zorgt ervoor dat werkvoorschriften en werkzaamheden correct en adequaat worden uitgevoerd en lost eventuele (structurele) knelpunten op. Je biedt een actieve bijdrage aan verbetering van inhoudelijke zorg doordat je deskundigheid en competenties direct weet te vertalen naar kwalitatief hoogwaardige zorg aan bed. Je werkt mee aan een cultuur van elkaar aanspreken en feedback geven in een lerende omgeving waarin geen enkele vraag overbodig is. Daarnaast plan je en zie je toe op het uitvoeren van verbeterprojecten, het uitvoeren van periodieke kwaliteitsmetingen (bijvoorbeeld prestatie indicatoren) en het meewerken en uitvoeren van onder andere audits en veiligheidsrondes.

Binnen je toegewezen aandachtsgebied verbeter je de kwaliteit van zorg door het volgen en implementeren van innovatieve ontwikkelingen en ondersteun je collega’s hierbij. Ook bied je ondersteuning en begeleiding aan andere verpleegkundigen bij het vormgeven van hun professionele identiteit. Je hebt hierin een voorbeeldfunctie en draagt dit uit door onder andere verpleegkundigen te stimuleren en te motiveren en door feedback te geven en te ontvangen. Je wordt hiërarchisch aangestuurd door het unithoofd. Je bent bevoegd tot het nemen van beslissingen met betrekking tot de dagelijkse coördinatie van zorg en het geven van de bijhorende aanwijzingen aan de medewerkers binnen de afdeling.Het profiel

Je bent een verpleegkundige met een afgeronde HBO-V diploma. Je hebt aantoonbare interesses in en affiniteit met het verpleegkarakter van de afdeling Longgeneeskunde. Daarnaast ben je communicatief sterk, zelfstandig, kun je overstijgend denken en zie je snel verbanden. Je staat stevig in je schoenen en durft op te komen voor jouw professionele visie en expertise. Verder ben je een teamplayer op alle niveaus, flexibel, stressbestendig en durf je feedback te geven en te ontvangen. Tot slot dien je in staat te zijn bewust te handelen ten aanzien van aspecten van patiëntveiligheid die relevant zijn voor deze functie.Wij bieden

Inschaling vindt plaats in functiegroep 50 (maximaal € 3.490,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Duurzaamheid vindt het JBZ belangrijk en daarom vergoeden wij ruim woon-werkverkeer indien je reist met het openbaar vervoer of de fiets. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ziekenhuizen.

Daarnaast bieden wij een snel sollicitatieproces! Binnen 1 week weet jij al of je bij ons aan de slag kunt in deze functie.


Interesse gewekt?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het unithoofd, Jacqueline Aarssen, 073-553 2418.
Je cv en motivatiebrief kun je versturen via het online sollicitatieformulier.

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand of heb je iemand in je netwerk die wel in deze functie past? Geef gerust onze gegevens door en deel deze vacature.\

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Onze patiënt verdient zorg die bij hem/haar past. Samen bepalen we wat de patiënt nodig heeft en van wie. Wij zetten daarvoor al onze expertise in en zoeken de samenwerking. Bijvoorbeeld met familie en vrienden, huisarts, de gemeente en de thuiszorg. Dat is waar wij als JBZ’ers voor staan. Gewoon, omdat jij ertoe doet.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (’s-Hertogenbosch) is een groot topklinisch ziekenhuis met ruim 760 bedden en ruim 4000 medewerkers. De 260 medisch specialisten zijn binnen het JBZ georganiseerd in de Bossche Specialisten Coöperatie (BSC). Het JBZ verzorgt samen met de BSC de medisch-specialistische zorg in de regio ’s-Hertogenbosch en Bommelerwaard. Voor meer informatie www.jeroenboschziekenhuis.nl


Solliciteren

Direct solliciteren op deze vacature

Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.
Onze correspondentie over het verloop van je sollicitatie versturen wij per email.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteldOpties

Direct solliciteren op deze vacature

Overzicht van vacatures