Chef de Clinique Cardiologie, 0,8 - 1 fte, 2019-87


Vacaturenummer: 2019-87
Aantal uren:
Duur: Voor de duur van een jaar

Bedrijfsprofiel

De Bossche Specialisten Coöperatie u.a. (hierna BSC) is voor de vakgroep cardiologie in het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ)  op zoek naar een Chef de Clinique cardiologie.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) te ’s-Hertogenbosch is een Topklinisch Ziekenhuis met ruim 240 medisch specialisten, verdeeld over 29 specialismen en 760 bedden. Het verzorgt de medisch-specialistische zorg in de regio Noordoost-Brabant, ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Het JBZ is een opleidingsziekenhuis voor artsen, medisch specialisten, verpleegkundigen en andere zorgverleners. De Bossche Specialisten Coöperatie (BSC) is het samenwerkingsverband van alle specialisten in het JBZ. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis streeft naar de beste zorg voor de patiënt en stelt daarbij vier kernwaarden centraal: veilig, gastvrij, open en vernieuwend. Hierbij is de samenwerking met huisartsen en andere zorgpartners in de regio van groot belang.
Het JBZ beschikt over een goed geoutilleerde Resultaat Verantwoordelijke Eenheid (RVE) Cardiologie met een modern ingericht PCI-centrum. De vakgroep Cardiologie heeft een opleidingserkenning in affiliatie met UMC Utrecht.

Wie wij zijn
De BSC is het samenwerkingsverband van alle medisch specialisten die werken in het JBZ. De BSC staat voor samenwerken, met oog voor elkaar en elkaars talenten, bevlogen en energiek. Binnen onze coöperatie zeten wij ons gezamenlijk in voor voortreffelijke zorg met aandacht voor duurzame inzetbaarheid, mogelijkheden voor ondernemerschap en ruimte voor innovatie. Wij zijn een betrouwbare partner, voor u als medisch specialist maar ook voor onze patiënten en onze samenwerkingspartners. Zo kunnen wij samen met onze collega’s, onze partners het gezondheidswelzijn van de bewoners in de regio Den Bosch verhogen vanuit deze kerngedachte.De functie

U bent een enthousiaste en ondernemende algemeen cardioloog. Uiteraard  kunt u uitstekend functioneren in teamverband en bent u patiëntgericht en communicatief vaardig. U draagt op collegiale wijze bij aan het succes van de vakgroep en de RVE Cardiologie. Wij verwachten dat u zich inzet voor de algemeen cardiologische zorg. De focus ligt op de poliklinische en klinische cardiologie. U participeert in de diensten van de algemeen cardiologen.
U bent tevens bereid om actief te participeren in werkgroepen (o.a. kwaliteit en 1e lijn). U heeft affiniteit met onderwijs en bent bereid een actieve bijdrage te leveren aan de opleiding van arts-assistenten, coassistenten, laboranten en verpleegkundigen. Een (bijna) afgeronde promotie strekt tot aanbeveling.Het profiel

De vakgroep bestaat uit 15 cardiologen, inclusief 2 Chefs de Clinique en richt zich op:

- Interventiecardiologie (1300 procedures per jaar)
- Acute cardiologie met een goed geoutilleerde EHH en CCU
- Pacemakerimplantaties en imaging
- Poliklinische en klinische zorg
Met betrekking tot cardiothoracale chirurgie hebben wij uitstekende samenwerkingsafspraken met zowel UMC Utrecht als  Catharina Ziekenhuis Eindhoven. Op het vlak van ICD controle en coronaire interventies zijn er samenwerkingsafspraken met Bernhoven Ziekenhuis Uden.
Wij hebben een dynamisch interventieteam dat moderne coronaire interventietechnieken in de volle breedte uitoefent. Momenteel beschikken wij over 2 cathkamers en worden er voorbereidingen getroffen voor een derde kamer. Voor Bernhoven Ziekenhuis zijn wij verwijscentrum voor coronaire interventies. Het JBZ beschikt over een moderne level 3 Intensive Care. Samen met ons researchteam doen we eigen onderzoek en participeren we in multicenter studies. De nieuwe collega maakt deel uit van een team van 13 cardiologen.Wij bieden

Na een selectieprocedure van de vakgroep en de vacaturecommissie BSC bieden wij u een positie als Chef de Clinique (op basis van AMS) binnen een goed georganiseerde RVE Cardiologie in een topklinisch opleidingsziekenhuis. Het betreft in eerste instantie een aanstelling voor de duur van één jaar met een mogelijkheid op verlenging met 11 maanden. De datum van in dienst treden is 1 april 2019.


Interesse gewekt?

Uw schriftelijke reactie kunt u binnen 4 weken na het verschijnen van deze advertentie richten aan M.B.J. Korst, voorzitter van de Bossche Specialisten Coöperatie. Uw brief met Curriculum Vitae kunt u versturen via het online sollicitatieformulier: www.jbz.nl/vacatures.
Een assessment kan deel uitmaken van de sol¬licitatieprocedure.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ton van der Kraaij (voorzitter vakgroep) of Janet van Kuilenburg (medisch manager), beide bereikbaar via 073-5536040 of Olaf Tan, vakgroepmanager (073-5535342). 

Voor informatie over de Bossche Specialisten Coöperatie kunt u contact opnemen met M.B.J.M. (Mike) Korst via telefoonnummer (073) 553 8471. Algemene informatie over het Jeroen Bosch Ziekenhuis staat vermeld op de website www.jbz.nl


Solliciteren

Direct solliciteren op deze vacature

Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.
Onze correspondentie over het verloop van je sollicitatie versturen wij per email.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteldOpties

Direct solliciteren op deze vacature

Overzicht van vacatures